Om oss

Norsk Motor Import AS er en av Norges største leverandører av motorsykler,
mopeder og ATV. Vi leverer flere av markedets bestselgere!

Norsk Motor Import AS (NMI) ble etablert i 1998 av en gruppering norske MC-forhandlere. Norsk Motor Import AS importerer scootere, mopeder, motorsykler og ATV fra kjente produsenter, og har en betydelig import av deler og utstyr.

Høsten 2010 ble MC Spesialisten AS og Online-MC en del av NMI ved en fusjon. Eierne har mange års erfaring ved bransjetilknytning siden tidlig på 80-tallet. De har høy kompetanse på salg og service innen alle nivåer av MC og ATV-sektoren. Norsk Motor Import AS har siden 2004 vært blant de største leverandørene av mopeder og motorsykler i Norge. Alt salg fra Norsk Motor Import AS skjer via våre forhandlere innen MC-sektoren eller beslektede bransjer. Forhandlernettet består av butikker rundt om i hele Norge. Produktene vi har valgt å importere, har kjente navn i hele Europa, og flere har solide markedsandeler i de enkelte land.

Kontakt oss

info@norskmotorimport.no
Telefon: 57 72 55 20

Postadresse:
Indre Hornnesvika 2, 6809 FØRDE

Besøksadresse:
Indre Hornnesvika 2, 6809 FØRDE

Organisasjonsnummer:
NO 979 877 838 MVA

 

Om TGB

TGB Motor Co. Ltd. er en ledende Taiwansk produsent av kvalitets ATV, scootere, motorer og CVT transmisjoner. Produktene eksporteres til mer enn 50 land over hele verden, inklusive store markeder som USA og Europa.

 

TGB Motor Co. Ltd.

TGB står for Taiwan Golden Bee og er i dag en av verdens største produsenter av CVT transmisjoner (continuously variable transmission) for ATV, snøscootere og scootere, til kjøretøyprodusenter som: Piaggio, Rotax, Peugeot, Minarelli, Polaris, Sym, Can-Am, Aprilia og BMW. De er også en stor leverandør av motordeler til bilindustrien, bl.a. til Subaru.

TGB Motor Co. Ltd. har sitt eget moderne forskning- og utviklingssenter (R&D center) som utvikler og designer nye motorer og kjøretøy.

 

Historikk

Allerede på 1960-tallet etablerte C. F. Chang firmaet Taiwan Vespa Co. Ltd. TVC fikk lisens av italienske Piaggio Co til å produsere Vespa scootere til det asiatiske markedet.

Med erfaring fra Vespa-produksjonen begynte TVC å utvikle egne scootere, og i 1978 ble firmaet TGB (Taiwan Golden Bee) etablert. Produksjonen var basert på scootere av eget varemerke, samt deleproduksjon til italienske Piaggio.

TGB utviklet egen CVT transmisjon til scootere. Kombinasjonen av utsøkt kvalitet og god pris, har gjort TGB til veredensledende produsent av CVT transmisjoner.

Etter 20 års utvikling og produksjon av produkter og komponenter til flere av verdens største ATV- og scooterprodusenter, besluttet TGBs styre i 2005 å utvikle egen ATV.

Ett år senere så den første TGB ATV-en dagens lys. TGB 400 cc ble lansert i 2006 i det europeiske markedet, og ble raskt en populær maskin. TGB hadde lykkes med å forene høy kvalitet og en vel gjennomtenkt konstruksjon med en fornuftig pris. Et bevis på dette fikk man i 2007, da Blade 400 mottok prisen ATV of the year fra bladet Quad Magazine. TGB Blade har i de seneste år vært markedsleder i Frankrike og Tyskland.

 

Fremtid

Utvikling hos TGB står aldri stille og arbeidet med fremtidens modeller er allerede i full gang. Takket være den store 1000 cc V-Twin motoren åpnes det muligheter for helt andre kjøretøy og nye markeder.

Interessen for traktorregistrerte ATV og side-by-side UTV er økende rundt om i verden, og TGB er klare for å være med i kampen om disse kundene.

Med 50 års erfaring, eget utviklingssenter og sterkt fokus på kvalitetskontroll, møter TGB fremtiden med utvikling av produkter som beriker menneskers fritid.